Preparare:
Sucul se pune într-o oală. Plicul de Gelfix 1:1 se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se adaugă peste suc. Sucul se aduce la fierbere, la foc mare, amestecând continuu. Imediat ce compoziţia fierbe în clocot, se ia oala de pe foc, se adaugă restul de zahăr şi se pune din nou la fiert. Se fierbe exact 1 minut (după ceas), amestecând continuu, apoi se ia de pe foc. Se adaugă şampania. Dacă e cazul, se îndepărtează spuma, după care jeleul se toarnă imediat în borcanele pregătite în prealabil. Borcanele se închid, apoi se răstoarnă şi se lasă circa 5 minute să stea sprijinite pe capac.
Sugestie
Pentru proba de gelificare, puneţi 1-2 linguriţe de jeleu pe o farfurie răcită. Dacă la probă se leagă, respectiv se întăreşte, tot aşa va deveni şi jeleul pus în borcane. Dacă doriţi o consistenţă mai tare, amestecaţi 1 plic de Sare de lămâie Dr. Oetker în compoziţie, apoi faceţi o a doua probă de gelificare înainte de a turna jeleul în borcane.