Murături dichisite cu stil
Circa 7-8 borcane a 800 g
Ingrediente:
- 300 ml oţet de vin cu 9% alcool
- 150 g zahăr tos 500 g varză albă
- 500 g morcovi
- 500 g ardei capia
- 500 g fasole verde
- 100 g arpagic roşu
- 500 g conopidă
- 5 g usturoi
- 100 g lămâie
- 1.75 l apă
- 1 plic Pikant fix Iute Dr. Oetker
Pregătire:
Se curăţă legumele, apoi se taie felii sau bucăţi mici, în funcţie de preferinţe, şi se aşază în borcane cât mai estetic
Preparare:
Se pregăteşte un mix de apă, zahăr şi oţet, peste care se adaugă Pikant fix Iute, conform instrucţiunilor de pe plic. După ce amestecul a început să fiarbă, se mai lasă pe foc 3-5 minute, amestecând continuu. Compoziţia obţinută se toarnă fierbinte în borcane. Se agită borcanele pentru a elimina eventualele bule de aer, apoi se acoperă cu capac şi se ţin timp de 5-10 minute cu gura în jos. Se vor consuma, de preferinţă, în 30 de zile de la deschiderea borcanului.