Preparare:
Se amestecă într-o oală murele cu jumătate de pachet de sare de lămâie, cu 1 lingură de zahăr şi ½ plic Gelfix Extra 2:1. Prin amestecare continuă, la foc moderat, se aduc la fierbere, apoi se adaugă 250 g de zahăr şi se fierbe în clocot cel puţin 3 minute. Se toarnă imediat dulceaţa în borcanele pregătite în prealabil până la jumătate şi se lasă în repaus circa 35 de minute. Piureul de mango se amestecă cu jumătate de pachet de sare de lămâie, cu 1 lingură de zahăr şi ½ plic Gelfix 2:1. Prin amestecare continuă, la foc moderat, se aduce amestecul la fierbere, apoi se adaugă 250 g de zahăr şi se fierbe în clocot cel puţin 3 minute. Dulceaţa de mango se repartizează în borcane peste dulceaţa de mure, folosind o lingură, până la umplerea completă a borcanelor. Nu se mai răstoarnă pentru a nu amesteca cele două straturi de dulceaţă.